Dr. Marie-Christine Lebrethon & Dr. Julie Fudvoye bieden je een praktisch voedingsschema voor kinderen aan, dat je meteen kan gebruiken in je dagelijkse praktijk.
De laatste cijfers tonen zelfs aan dat 1 op 3 kinderen tussen de leeftijd van 6 en 9 jaar oud te zwaar is. Daarmee zitten we als Belgen rond het Europese gemiddelde, maar dat betekent niet dat er geen actie nodig is. Integendeel.
Het belang van de eerste 1.000 dagen in een kinderleven mogen niet onderschat worden in het licht van obesitas en overgewicht op latere leeftijd. Als diëtist is het belangrijk om zowel de (toekomstige) ouders als de kinderen te informeren, maar ook naar hen te luisteren en hen op een open manier te leren omgaan met en communiceren over voeding.
Over Dr. Marie-Christine Lebrethon: Dr. Marie-Christine Lebrethon specialiseerde zich in de kinderendocrinologie en -diabetologie omdat het niet alleen een erg uitgebreid domein is, waarbinnen ze met personen in verschillende levensfases en met verschillende chronische ziekteverschijnselen te maken krijgt, maar ook eentje waarbij ze als arts patiënten vaak gedurende een erg lange periode kan opvolgen en begeleiden. Daarbij vindt ze het erg belangrijk om ook kinderen actief te betrekken bij hun behandeling. Ze is werkzaam aan het CHU en het CHR de la Citadelle in Luik.
Over Dr. Julie Fudvoye: ook Dr. Julie Fudvoye koos voor een positie als kinderendocrinoloog vanuit een oprechte interesse in het onderzoeksgebied. Vooral de invloed van allerhande omgevingsfactoren op de ontwikkeling van obesitas, zelfs vanaf de zwangerschap, fascineren haar en motiveren haar om aan preventie te doen. Ook zij werkt aan het CHU en CHR de la Citadelle in Luik.