Prof. Christophe Matthys
Prof. dr. Christophe Matthys studeerde af als bio-ingenieur in de landbouwkunde, met als specialisatie tropische landbouw. Dankzij zijn afstudeerwerk in Zambia ontwikkelde hij een interesse voor voeding. Er volgde een doctoraatstudie rond voedselepidemiologie en tal van verdere opleidingen.
Hij ging aan de slag bij UZ Leuven als wetenschappelijk coördinator klinische voeding en als voedingsexpert aan de KU Leuven. Daar doet hij onderzoek als voedingswetenschapper in het brede domein van voeding en gezondheid. Hij is gespecialiseerd in voedingsepidemiologie, voedselbeleid, methodologische ontwikkelingen en risicobeoordeling van nutriënten en chemische contaminanten. Hij is een actief lid van de Belgian Nutrition Society, het European Nutrition Platform en van de Vlaamse en Europese vereniging voor klinische voeding.
Prof. dr. Christophe Matthys studeerde af als bio-ingenieur in de landbouwkunde, met als specialisatie tropische landbouw. Dankzij zijn afstudeerwerk in Zambia ontwikkelde hij een interesse voor voeding. Er volgde een doctoraatstudie rond voedselepidemiologie en tal van verdere opleidingen.
Hij ging aan de slag bij UZ Leuven als wetenschappelijk coördinator klinische voeding en als voedingsexpert aan de KU Leuven. Daar doet hij onderzoek als voedingswetenschapper in het brede domein van voeding en gezondheid. Hij is gespecialiseerd in voedingsepidemiologie, voedselbeleid, methodologische ontwikkelingen en risicobeoordeling van nutriënten en chemische contaminanten.
...
LEES MEER
Hij is een actief lid van de Belgian Nutrition Society, het European Nutrition Platform en van de Vlaamse en Europese vereniging voor klinische voeding.
Dompel je nog meer onder in het thema 'bariatrie'