Onze Experten

Op 'Onder Diëtisten, vitalized by Zespri™’ brengen we verschillende experten samen rond actuele voedingsthema’s. Zij laten hun licht én expertise schijnen op verschillende voedingsthema’s die jou als diëtist aanbelangen. Van het laag FODMAP-dieet tot de opvolging van patiënten na een bariatrische ingreep: maak kennis met onze voedingsspecialisten.

Ann Parmentier

Hoewel Ann Parmentier eerst voor een diploma TEW ging, volgde ze na enkele jaren toch haar passie. Ze besloot om zich om te scholen tot diëtist en voedingsdeskundige. Na drie jaar opleiding behaalde ze haar diploma aan Odisee in Gent. Haar eindwerk, dat ze samen met Jo Mons schreef, ging over het laag FODMAP-dieet. Als patiënt met het prikkelbaredarmsyndroom kon ze zich zo verder in de materie verdiepen en haar klachten onder controle houden. En hetzelfde doet ze voor haar PDS-patiënten als zelfstandige diëtist. Haar andere specialisaties liggen op sportief-, medisch- en zwangerschapsvlak. Ann is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen. 



Ook op Instagram zijn Ann en Jo heel actief bezig met het begeleiden en inspireren van patiënten. Regelmatig organiseren ze workshops en webinars specifiek voor diëtisten. Ze zijn gebeten door hun vak.

Samen met Jo Mons heeft Ann het op ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ over het laag FODMAP-dieet en hoe je als diëtist hierin de patiënt kan begeleiden.

Hoewel Ann Parmentier eerst voor een diploma TEW ging, volgde ze na enkele jaren toch haar passie. Ze besloot om zich om te scholen tot diëtist en voedingsdeskundige. Na drie jaar opleiding behaalde ze haar diploma aan Odisee in Gent. Haar eindwerk, dat ze samen met Jo Mons schreef, ging over het laag FODMAP-dieet. Als patiënt met het prikkelbaredarmsyndroom kon ze zich zo verder in de materie verdiepen en haar klachten onder controle houden. En hetzelfde doet ze voor haar PDS-patiënten als zelfstandige diëtist. Haar andere specialisaties liggen op sportief-, medisch- en zwangerschapsvlak. Ann is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen. 



Ook op Instagram zijn Ann en Jo heel actief bezig met het begeleiden en inspireren van patiënten. Regelmatig organiseren ze workshops en webinars specifiek voor diëtisten. Ze zijn gebeten door hun vak.

... LEES MEER

Samen met Jo Mons heeft Ann het op ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ over het laag FODMAP-dieet en hoe je als diëtist hierin de patiënt kan begeleiden.

Dompel je nog meer onder in het thema 'laag FODMAP-dieet'

Jo Mons

Jo Mons werkte 25 jaar lang in de farmaceutische industrie en 18 jaar als product specialist klinische voeding. Vanuit haar passie voor voeding besloot Jo om zich om te scholen tot diëtist aan Odisee in Gent. Ze schreef haar eindwerk over het laag FODMAP-dieet samen met Ann Parmentier. Momenteel werkt Jo deeltijds als praktijklector in de opleiding Voedings- en Dieetkunde aan Odisee en deeltijds als zelfstandig diëtist. Ze is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen.



Ook op Instagram zijn Jo en Ann heel actief bezig met het begeleiden en inspireren van patiënten. Regelmatig organiseren ze workshops en webinars specifiek voor diëtisten. Ze zijn gebeten door hun vak.

Samen met Ann Parmentier vertelt Jo meer over het laag FODMAP-dieet en de aandachtspunten voor de diëtist.

Jo Mons werkte 25 jaar lang in de farmaceutische industrie en 18 jaar als product specialist klinische voeding. Vanuit haar passie voor voeding besloot Jo om zich om te scholen tot diëtist aan Odisee in Gent. Ze schreef haar eindwerk over het laag FODMAP-dieet samen met Ann Parmentier. Momenteel werkt Jo deeltijds als praktijklector in de opleiding Voedings- en Dieetkunde aan Odisee en deeltijds als zelfstandig diëtist. Ze is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen.



Ook op Instagram zijn Jo en Ann heel actief bezig met het begeleiden en inspireren van patiënten. Regelmatig organiseren ze workshops en webinars specifiek voor diëtisten. Ze zijn gebeten door hun vak.

... LEES MEER

Samen met Ann Parmentier vertelt Jo meer over het laag FODMAP-dieet en de aandachtspunten voor de diëtist.

Dompel je nog meer onder in het thema 'laag FODMAP-dieet'

Prof. dr. Danny De Looze

Prof. dr. Danny De Looze studeerde geneeskunde aan de UGent en werd aan het UZ Gent opgeleid tot gastro-enteroloog. Hij specialiseerde zich verder in Nantes en Parijs. In 1995 behaalde bij zijn doctorstitel. Vandaag werkt hij als kliniekhoofd en gastro-enteroloog bij UGent. Zijn specialisaties zijn algemene maag- en darmziekten, ziekten van de anus en het anaal kanaal (proctologie), endoscopie van het maagdarmstelsel, achalasie en een Barrett-slokdarm. Misschien ken je hem ook wel van zijn passage in het Vlaamse televisieprogramma ‘Topdokters’? Prof. dr. De Looze schreef ook het boek ‘Gluten, lactose en co’ waarin hij komaf maakt met de geruchten en halve waarheden over spijsvertering en stoelgang.

Prof. dr. Danny De Looze studeerde geneeskunde aan de UGent en werd aan het UZ Gent opgeleid tot gastro-enteroloog. Hij specialiseerde zich verder in Nantes en Parijs. In 1995 behaalde bij zijn doctorstitel. Vandaag werkt hij als kliniekhoofd en gastro-enteroloog bij UGent. Zijn specialisaties zijn algemene maag- en darmziekten, ziekten van de anus en het anaal kanaal (proctologie), endoscopie van het maagdarmstelsel, achalasie en een Barrett-slokdarm. Misschien ken je hem ook wel van zijn passage in het Vlaamse televisieprogramma ‘Topdokters’?

... LEES MEER

Prof. dr. De Looze schreef ook het boek ‘Gluten, lactose en co’ waarin hij komaf maakt met de geruchten en halve waarheden over spijsvertering en stoelgang.

Dompel je nog meer onder in het thema 'gastro-enterologie'

Dr. Marie-Christine Lebrethon

Dr. Marie-Christine Lebrethon werkt als kliniekhoofd bij het Obesitascentrum voor kinderen en volwassenen van het CHU in Luik. Daarnaast is ze ook actief in het CHR de la Citadelle ook in Luik. Ze specialiseerde zich in de kinderendocrinologie en -diabetologie. Voor dr. Lebrethon is het belangrijk dat ze personen met verschillende chronische ziekteverschijnselen gedurende een lange periode kan opvolgen en begeleiden. Ze wil hierbij steeds haar patiënten, de kinderen, heel actief betrekken bij hun behandeling.

Samen met dr. Julie Fudvoye heeft ze het op ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ over het belang van voeding in de eerste 1.000 levensdagen.

Dr. Marie-Christine Lebrethon werkt als kliniekhoofd bij het Obesitascentrum voor kinderen en volwassenen van het CHU in Luik. Daarnaast is ze ook actief in het CHR de la Citadelle ook in Luik. Ze specialiseerde zich in de kinderendocrinologie en -diabetologie. Voor dr. Lebrethon is het belangrijk dat ze personen met verschillende chronische ziekteverschijnselen gedurende een lange periode kan opvolgen en begeleiden. Ze wil hierbij steeds haar patiënten, de kinderen, heel actief betrekken bij hun behandeling.

... LEES MEER

Samen met dr. Julie Fudvoye heeft ze het op ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ over het belang van voeding in de eerste 1.000 levensdagen.

Dompel je nog meer onder in het thema 'kinderendocrinologie'

Dr. Julie Fudvoye

Dr. Julie Fudvoye koos voor een positie als kinderendocrinoloog vanuit een oprechte interesse in het onderzoeksgebied. Vooral de invloed van allerhande omgevingsfactoren op de ontwikkeling van obesitas, zelfs vanaf de zwangerschap, fascineren haar en motiveren haar om aan preventie te doen. Ook zij werkt, net als dr. Marie-Christine Lebrethon, in het CHU en CHR de la Citadelle in Luik.

Samen met dr. Marie-Christine Lebrethon bespreekt ze op Onder Diëtisten vitalized by Zespri het belang van voeding in de eerste 1.000 levensdagen van kinderen.

Dr. Julie Fudvoye koos voor een positie als kinderendocrinoloog vanuit een oprechte interesse in het onderzoeksgebied. Vooral de invloed van allerhande omgevingsfactoren op de ontwikkeling van obesitas, zelfs vanaf de zwangerschap, fascineren haar en motiveren haar om aan preventie te doen. Ook zij werkt, net als dr. Marie-Christine Lebrethon, in het CHU en CHR de la Citadelle in Luik.

... LEES MEER

Samen met dr. Marie-Christine Lebrethon bespreekt ze op Onder Diëtisten vitalized by Zespri het belang van voeding in de eerste 1.000 levensdagen van kinderen.

Dompel je nog meer onder in het thema 'kinderendocrinologie'

Prof. Christophe Matthys

Prof. dr. Christophe Matthys studeerde af als bio-ingenieur in de landbouwkunde, met als specialisatie tropische landbouw. Dankzij zijn afstudeerwerk in Zambia ontwikkelde hij een interesse voor voeding. Er volgde een doctoraatstudie rond voedselepidemiologie en tal van verdere opleidingen.



Hij ging aan de slag bij UZ Leuven als wetenschappelijk coördinator klinische voeding en als voedingsexpert aan de KU Leuven. Daar doet hij onderzoek als voedingswetenschapper in het brede domein van voeding en gezondheid. Hij is gespecialiseerd in voedingsepidemiologie, voedselbeleid, methodologische ontwikkelingen en risicobeoordeling van nutriënten en chemische contaminanten. Hij is een actief lid van de Belgian Nutrition Society, het European Nutrition Platform en van de Vlaamse en Europese vereniging voor klinische voeding.

Prof. dr. Christophe Matthys studeerde af als bio-ingenieur in de landbouwkunde, met als specialisatie tropische landbouw. Dankzij zijn afstudeerwerk in Zambia ontwikkelde hij een interesse voor voeding. Er volgde een doctoraatstudie rond voedselepidemiologie en tal van verdere opleidingen.



Hij ging aan de slag bij UZ Leuven als wetenschappelijk coördinator klinische voeding en als voedingsexpert aan de KU Leuven. Daar doet hij onderzoek als voedingswetenschapper in het brede domein van voeding en gezondheid. Hij is gespecialiseerd in voedingsepidemiologie, voedselbeleid, methodologische ontwikkelingen en risicobeoordeling van nutriënten en chemische contaminanten.

... LEES MEER

Hij is een actief lid van de Belgian Nutrition Society, het European Nutrition Platform en van de Vlaamse en Europese vereniging voor klinische voeding.

Dompel je nog meer onder in het thema 'bariatrie'

Charlotte Dekempeneer

Charlotte Dekempeneer is diëtist in het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek UZ Leuven. Haar specialisatie ligt bij diabetes en voeding. Voor ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ vertelt ze meer over hoe je als diëtist een belangrijke, begeleidende rol speelt bij de voorbereiding van een bariatrische ingreep en bij de nazorg. Het is namelijk van belang dat de patiënt leert om levenslang gezond en gevarieerd te eten.

Charlotte Dekempeneer is diëtist in het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek UZ Leuven. Haar specialisatie ligt bij diabetes en voeding. Voor ‘Onder Diëtisten vitalized by Zespri’ vertelt ze meer over hoe je als diëtist een belangrijke, begeleidende rol speelt bij de voorbereiding van een bariatrische ingreep en bij de nazorg.

... LEES MEER

Het is namelijk van belang dat de patiënt leert om levenslang gezond en gevarieerd te eten.

Dompel je nog meer onder in het thema 'bariatrie'

NOG MEER KENNIS EN EXPERTISE UITWISSELEN

Is er een onderwerp binnen de voedingsleer en dieetkunde waarvan jij het gevoel hebt dat je collega's iets te kan bijbrengen? Is er een bepaalde expert waar je graag iets aan wil vragen? Of is er een specifiek onderwerp waar je als specialist graag meer over zou zien en/of lezen?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar naar info@onderdiëtisten.be. We kijken ernaar uit om van jullie te horen en samen Onder Diëtisten te doen groeien.

Mensen
Mensen Mensen Mensen Mensen